free web stats

Презентация: Пътешестването като начин на живот


 

Линк към Фейсбук събитието – тук.

Заповядайте на 03 април (вторник) от 19:00ч., в Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе, когато наш гост ще бъде Иван Панкев – фотограф и пътешественик.

Той ще ни разкаже за предизвикателствата, емоциите и цената на дългото пътешестване. Ще сподели какви умения, познания, екипировка и прочувания са необходими, кoи са предимствата и недостатъците на соло пътуванията.

След няколко обиколки из Балканите и Близкия Изток, през 2012 г. – 2013 г. предприема първото си голямо пътешествие из Южна Америка. Следват Турция, отново Южна Америка, Азия, Нова Зеландия. Междувременно плава с дървен сал по целия български участък на р. Дунав.

По време на тези пътувания изкачва най-високите върхове на Северна Африка, Понтийските планини, Армения, също вр. Казбек (5047 м.) и вулкана Чачани (6057 м.). Пропътува 2500 км. с товарни лодки по р. Амазонка, посещава Сахара и става част от незабравими истории по пътя.
Воден е от стремежа да види многообразието на света и от желанието да улови и сподели с повече хора неговата красота.

Кадри на Иван са участвали във фотоизложби, посветени на 10-ти и 12-ти „Дни на предизвикателствата“ и Световния ден на водата. Други са награждавани в различни фото-конкурси.
Разказът му „Животът е в подробностите” печели Наградата на публиката в конкурса на Софийски Планински Клуб за кратък разказ „Под върха II” (2016 г.), а година по-късно „В края на деня” печели две награди в третото издание на същия конкурс.

Събитието се организира от Фондация Econt, като част от програмата на Културен център Русе.

Вход свободен.
Очакваме ви.


Close