free web stats

Изложба “Националните паркове на САЩ и България”


20 февруари – 3 март 2017 г.

Галерия “Алма Матер”, Ректорат на Софийския университет (Северно крило)
София, бул. “Цар Освободител” № 15

Пътуващата изложба, посветена на националните паркове в САЩ и България, представя във фотографии и текстове защитените територии в двете страни, не само за да покаже уникалната им красота, а и за да продължи дискусиите за най-добрите начини за управление и защита на тези земи.

„Фотографи за природата“ е сдружение на фотографи от Европа и Америка, които обичат природата и са ангажирани с идеята да спомагат за опазването й. Сдружението е създадено в края на 2015 година от Боряна Кунева – Лавина, а инициатор на първия проект – пътуващата изложба „Националните паркове на САЩ – най-хубавата Американска идея“ – е Стефан Хаджианастасов. Включените снимки и текстове са резултат от съвместните им усилия през последните три години да документират националните паркове в „Новия свят“, както и да отбележат успешните методи за опазване и мениджмънт на ресурсите там.

За кадрите от българските национални паркове и исторически места са допринесли фотографите Иван Панкев, Добрин Минков, Иван Миладинов, Николай Пандев, Дамян Хаджииванов, Емил Рашковски и Борис Хотинов.

Линк към Фейсбук събитието – тук.


Close