free web stats

Планините на България


Скъпи читатели, последователи, приятели, радвам се да ви кажа, че в началото на октомври 2020 г. от печат излезе моята първа книга “Планините на България“.

Мисълта, че някой ден ще напиша книга, ме споходи още през 2013 г., след като с Татяна се завърнахме от първото ни голямо пътешествие – 4 месеца из Южна Америка – и оттогава тя ставаше все по-осезаема. Винаги съм смятал обаче, че ще напиша някаква приключенска книга, а когато най-сетне разгърнах вече готовия албум, осъзнах, че той всъщност съдържа една любовна история, защото описва моята любов към планината.

Сега вече и вие може да притежавате магията на “Планините на България“, така както съм ги видял през моя обектив и съм ги съхранил в моите спомени. Книгата е голяма (формат А4), с твърди корици и съдържа 54 фотописа и много снимки, подбрани измежду общо 100 000 кадъра, правени през последните 10 години.

За поръчка може да ми пишете на ivanpankev@gmail.com

Цената на една книга е 38 лв. без доставката. При поръчка на 3 и повече книги доставката до офис на куриер е безплатна.

Иван Панкев е фотограф и пътешественик, обиколил всички 42 планини в страната ни. В тази книга той разказва в 54 пътеписа приключенията си при изкачванията на техните първенци, както и на някои други емблематични върхове. Неговите истории и снимки обхващат и четирите годишни времена, включително и най-свирепите зими. По пътя си той среща диви кози, сърни и стада коне, снима ендемични за България биологични видове, пълноводни водопади и мистични пещери, мегалитни светилища и антични крепости. Минава по места, където отдавна не е стъпвал човешки крак, далеч от утъпканите пътеки, сред пущинаците и трънаците, за да види призрачни сгради и забравени красоти.

В този албум с фотописи са събрани пет разказа за Стара планина, четири за Родопите, по три за Рили и Пирин, два за Средна гора и по един за останалите планини в страната ни. Авторът е пътешествал както из цяла България, така и до някои от най-далечните места на Земята – изкачвал е вулкан в Южна Америка, пътувал е на автостоп из Близкия изток и с лодка по река Амазонка. Неговите странствания по света само го правят още по-страстен любител на българската природа и ценител на нейното многообразие.

Техническа информация за книгата:

  • Автор: Иван Панкев;
  • Издателство: Сиела;
  • ISBN: 9789542832843;
  • Година на издаване: 2020;
  • Корица: твърда;
  • Страници: 224;
  • Формат: 21 х 29 см.;
  • Език: български.
  • Цена: 38 лв.
Close